Спортно-туристически комплекс "Сините камъни"

9.4
Хотел

За хотела

Спотно-туристически комплекс „Сините камъни” се намира в природен парк „Сините камъни” в местността Карандила. Достъпът до комплекса е улеснен от въжената линия, която работи целогодишно, като може да се насладите и на издигащия се кварц – порфиров скален масив „Сините камъни“, един от стоте подобни обекти в Европа.

Комплекса разполага с 6 дървени къщички, които предлагат удобство и пълен комфорт, всяка от които с кухня, трапезария, една или две спални помещения на втория етаж, самостоятелна модерна баня.

Най-новата придобивка на комплекса е Хостел Езерото, който разполага с три огромни студия. Във всяко има по четири двуетажни легла, по две суперлуксозни бани с тоалетни, масивна маса и столове, лични гардероби и тераса с незабравима гледка към планината.

Перлата в Спортно – туристически комплекс Сините камъни е Вилата - неокласически стил, лукс, уникалност и изисканост. Подходяща за партита, събития, сватби, тимбилдинг и конференции. Включва сауна, парна баня, кухня, бар, ресторант, открита тераса и салон за гости.

Местност

Сините камъни са най-красивата, най- романтичната част в целия Източен Балкан. Разнообразен, стръмен и характерен релеф, силно разчленен, планински, отличаващ се рязко от този на Западна и Средна Стара планина.

Резерватите, които са на територията на природен парк „Сините камъни“, както и в м.“Карандила“, представляват интерес за туризъм и развлечения. Местността „Карандила” предоставя условия за лятна и зимна отмора и почивка, както за краткотраен, така и за дълготраен отдих.

Подчертано планинският характер на Природен парк „Сините камъни”, с множество скални феномени, пещери, водопади, предлага условия за развитие на спелеотуризма, туристическото ориентиране, алпинизъм, делтапланеризъм и други планински спортове

Местността Карандила е разположена всред високи скалисти върхове на около 1050м н.в. Тук се намират Туристическия комплекс, множество ведомствени почивни станции, съоръжения за спорт, карандилското изкуствено езеро. А на връх Кулата са построени телевизионния ретранслатор и пистата за делтапланеризъм. Тук е и небеизвестната Карандилска поляна, тази, на която ежегодно се провежда събор на каракачаните от България и съседните балкански страни. От нея се открива поглед към заобикалящите я скали, връх Руина, Стидовската и Гребенец планини, към дола на р. Сотирска, към Сливенското поле, към Бършен и Манастирските възвишения, към град Сливен. Карандила е най – богатата на видове и подвидове с природозащитен статус, реликти и ендемити. Срещат се 28 вида и един подвид (40% от регистрираните в парка).

Местността е известна и с най – многото видове орхидеи – максимален брой (26), разпространени на територията на Сините камъни.

Фурната

Фурната е любимо място за посетителите на планината и в делник, и в празник. Там гостите на комплекса могат да се насладят на домашно приготвен хляб и вкусни сладки изкушения.

Предлага асортимент от хлебни и сладкарски изделия, сладолед, вино и специално пиво!

Снекбар Езерото

Греяно вино, апетитни ястия от топла и студена кухня, кулинарни деликатеси – това е част от всекидневната листа, която прави Снекбар Езерото в кулинарна атракция и дестинация за любителите на домашно приготвената кухня. Задушевна атмосфера, гостоприемство и богат асортимент са поредния сюрприз, който ви очаква в този оазис на девствена природа и изискан лукс.

Винарна

Бутиковата Винарна с колекции от отлежали български и испански класни вина за ценители на виното – червено, бяло и розе, е нещо, с което могат да се похвалят единственото най-елитните хотелски комплекси в страната.

При заявки от желаещи тук се правят дегустации, винени партита и презентации на класни вина с топли печива от уникалната Фурна на комплекса.

Атракционен парк "Карандила"

На територията му може да намерите стени за катерене, въжени препятствия, ZIP линия, тенис корт, футболно и много други. Малки и големи могат да проверят ловкостта, издръжливостта и бързата си реакция.